Studietube

Studietube er en elektronisk værktøjskasse med forskellige programmer.

Kategori: Værktøjskasse med mange digitale værktøjer
Brugere: Alle studerende og ansatte
Licens: Betalt af UC SYD
Support: IT-support (login)

Introduktion

Studietube.dk er en elektronisk værktøjskasse med forskellige programmer. Herunder bl.a.

  • Blogs-værktøj i Wordpress (Studieblog)
  • Animationsfilm (Powtoon).
  • Tegneserie værktøj (Pixton)
  • Videoredigeringsværkøj (WeVideo).
  • Skærmoptager (Screencast)
  • Elektronisk bog (Book creator med mulighed for at lægge film og lydoptagelser ind).

Oversigt over programmer

Navn Beskrivelse + vejledning
1. Coding lab

Coding Lab er visuel block programmering. Som en analogi til legoklodser handler visuel programmering om at sammensætte (lego)klodser af funktioner i en kæde af sammensatte funktioner. Altså en ”Scratch-agtig” programmering.
https://vimeo.com/showcase/5827207
2. Photopea Nærmest Photoshop i din browser. Billedbehandlingsprogram hvor du kan arbejde i lag.
Har du brug for at redigere billeder, arbejde i lag, lave kollager eller grafik, så kan værktøjet Photopea hjælpe dig.
https://www.studietubeguide.dk/photopea-2/
3. FindTheTune Med www.findthetune.com på www.studietube.dk får studerende adgang til verdens bedste produktionsmusik repræsenteret ved Warner Chappell. Biblioteket rummer mere end 600.000 tracks og 250.000 lydeffekter, som kan støtte studerende i deres uddannelsesrejse.
https://skoletubeguide.dk/musiktjenesten-apollo-music-integreret-pa-skoletube/
4. CoSpaces Edu CoSpaces er en webside som lader dig opbygge din egen virtual reality! Byg dine egne objekter med geometriske figurer, fortæl historier eller opbyg en fantasiverden.
https://skoletubeguide.dk/project/cospaces
5. Flowcharts (beta) Et program hvor man kan lave visuelle modeller, mind maps, diagrammer, hierarkier og meget mere.
https://skoletubeguide.dk/project/flowcharts/ 
6. AhaSlides Med AhaSlides kan man oprette interaktive slideshows, hvor studerende kun med adgang til et link kan svare på spørgsmål som underviseren har forberedt på forhånd. Resultaterne tikker løbende ind på slide showet.
https://skoletubeguide.dk/project/ahaslides/
7. WeVideo Redigering af video/produktion af video på web, tablet og smartphone. WeVideo på Skoletube er uden tvivl det bedste online videoredigeringsværksted i verden. Det kan utrolig meget, men er samtidig enkelt og brugervenligt.
https://skoletubeguide.dk/project/wevideo/
8. Book Creator Virker kun I Chrome browser! 
Book Creator er et værktøjsprogram, hvor man kan producere egne bøger med video, billeder og tekst. App'en kan fx bruges til livshistorier, oplevelser, dagbøger, arbejdsgange mv.
https://skoletubeguide.dk/project/bookcreator/
9. Tiki-Toki Tidslinjeværktøjet Tiki-Toki er et særdeles anvendeligt værktøj der kan bruges til alt mellem himmel og jord. Først og fremmest udmærker værktøjet sig ved at rumme uendelige muligheder for inddragelse af forskellige formidlingsformer.
https://skoletubeguide.dk/project/tiki-toki/
10. easel.ly Super program til at arbejde med infografik. Brug bl.a. programmet til at arbejde med plakater, reklamer, inforgrafiks og kreativ tekstleg. Findes på til web og Ipad.
https://skoletubeguide.dk/project/easelly/
11. Pixton Pixton er et forrygende værksted til at lave tegneserier med. Det kan både bruges til at lave de traditionelle streger på en række med, men det kan også håndtere større fortællinger.
https://skoletubeguide.dk/project/pixton/
12. Pixton EDU Pixton er en lidt mere brugervenlig Edu-version af pixton, hvor der er flere skabeloner, samt mulighed for at mikrofondiktere dialoger m.m.
https://skoletubeguide.dk/pixtonedu-kom-godt-i-gang/
13. Thinglink Thinglink kan måske bedst forklares ved at tage udgangspunkt i den direkte oversættelse af programmet navn; Ting - link. Det er et program, hvor man kan fra et billede kan indsætte eller linke til ting, sætte tekst på billedet, indlejre film- og musik-ting og meget andet. Hvor man altså kan lave et interaktivt billede, der rummer en samling af informationer og henvisninger. Med værktøjet Thinglink 360, som er en del af Thinglink, kan eleverne lave deres egne vr-fortællinger og oplevelsesrum.
https://skoletubeguide.dk/project/thinglink/
https://www.skoletube.dk/download.php?key=NjkyYjczNjY4Zjg1Y2JhNTJiN2M
14. Prezi Prezi er fantastiske præsentationer, men det er også video, infografik, projektopgaver, samarbejde og meget meget mere. Prezi byder på hele 3 forskellige indgangsvinkler til at præsentere indhold.
https://skoletubeguide.dk/project/prezi/ 
15. Mindmeister Med MindMeister arbejdes med Mind Maps online. Man kan arbejde på det samme Mind Map flere ad gangen samtidigt - og hele tiden se, hvad andre har tilføjet eller fjernet. Med MindMeister kan I altså prøve kræfter med coorperative learning
https://skoletubeguide.dk/project/mindmeister/#
16. Stop Motion Studio Virker kun på smartphones/tablets!
Stop Motion Studio PRO erstatter FilmX som er udgået. Stop Motion Studio kan ikke bruges på computer, men kun på smartphones og tablets.
Stop Motion Studio er et stop motion program til iPads, hvor du sammen med eleverne kan lave fantastiske film – et billed ad gangen.
https://vimeo.com/383525134
17. Slideshows Et online billedgalleri som kan vises som slideshow med tekst og musik.
https://skoletubeguide.dk/project/slideshows/
18. Screencast Screencast O-matic er en skærmoptager så du kan lave en optagelse af det, som du ser på din skærm. Samtidig kan du forklare og fortælle, hvad du foretager dig undervejs. På Studietube finder du 2 skærmoptagere. Den ene, Screencast O-Matic, bruges til computere og den anden, Screencastify, bruges til Chromebooks/chromebrowser
https://skoletubeguide.dk/project/screencast-o-matic/
19. Padlet Padlet laver en fælles væg, hvor man kan være sammen om at dele oplevelser, erfaringer, meninger, materialer, informationer eller alverdens medier. Programmet er perfekt både til små hurtige aktiviteter og til grundige og længerevarende projekter - individuelt eller sammen med andre.
https://skoletubeguide.dk/project/padlet/
20. Powtoon Powtoon is the world’s leading, most user-friendly, and most intuitive animation software. With Powtoon, anyone can create engaging, animated videos with a professional look and feel.
https://skoletubeguide.dk/project/powtoon/
21. Screencastify
Se Screencast O-matic – virker kun til Chromebooks/chromebrowser. Dette program er et plug-in til Chrome-browseren. Det er gratis, nemt at bruge, og videoer gemmes i Google Drev (forudsætter at brugeren har en Google-konto). Det anbefales at bruge Screencat O-matic som underviser.
https://skoletubeguide.dk/project/screencastify/
22. VoiceThread Virtuelt rum til kommunikation. En VoiceThread er et fælles (virtuelt) rum, som I kan bruge til at dele debatter, fremlægninger, introduktioner og kommentarer. Det er et ”klasseværelse” på nettet, hvor du fx kan lave en række oplæg på samme måde, som hvis du skulle vise eller fortælle noget på klassen.
https://skoletubeguide.dk/project/voicethread/
23. Peopleplotr Med programmet Peopleplotr kan I lave de meste utrolige stamtræer og diagrammer. Det fascinerende ved disse stamtræer er, at de kan indeholde alverdens medier, tekster og links, og dermed være meget rige på informationer og oplevelser.
https://skoletubeguide.dk/project/peopleplotr/
24. Soundation Soundation er ikke til at komme uden om, når I vil arbejde med musik, lyd, mundtlighed, radioteater, indspilning og komposition. Soundation er oplagt til at producere podcasts med.
https://skoletubeguide.dk/project/soundation/
25. ExplainEverything Explain Everything er en app til bl.a. tablet, der fungerer som et digitalt whiteboard til videooptagelser. Du kan tegne, skrive, lave matematiske udregninger, tilføje tekst, dokumenter, video og fotos. Du kan altså lave video med et meget varieret indhold.
https://skoletubeguide.dk/project/explain-everything/
26. H5P Bag det kryptiske navn H5P finder du mere end 40 forskellige små geniale værktøjer, som I kan bruge til at lave quizzer, interaktive videoer og billeder, præsentationer og spil. H5P er på mange måder lidt anderledes end Skoletubes øvrige værktøjer. For H5Ps værktøjer lægger op til, at man laver et produkt, som modtageren skal interagere med. Det er altså ikke bare noget, man skal se, læse eller høre, men noget man skal klikke på, trække i, snakke til eller flytte med.
https://skoletubeguide.dk/project/h5p/
27. Kontekst Kontekst giver muligheden for at oprette blogs eller logbøger på nettet. Programmet er baseret på Wordpress.
http://skoletubeguide.dk/project/kontekst/
28. StudieBlogs
Studieblogs er det sted, hvor lærere, elever, grupper, årgange osv. kan oprette hjemmesider og blogs. Studieblogs er et helt univers i sig selv, som tilbyder en lang række forskellige måder at organisere og publicere tekster og medier til nettet.
https://skoleblogs.dk/project/byg-selv/#video

Se i øvrigt også Studietubes egen håndbog her: https://issuu.com/laerit/docs/skoletubehaefter2019

Hvem kan bruge det?

Alle studerende og undervisere på UC SYD har adgang til Studietube.dk og dets værktøjer.

Login

Du logger på med dit WayF login.

Opmærksomhedspunkter

Lærer- og pædagogstuderende kan ikke bruge Studietube.dk ude på skolerne, idet skolerne anvender Skoletube.dk. Studietube.dk og Skoletube.dk har de samme programmer. For at komme på skoletube.dk skal du logge på med dit Uni-login. Se vejledning her https://viden.stil.dk/pages/viewpage.action?pageId=57573402

Vejledning

Du finder en vejledning/guide til Studietube her: https://www.studietubeguide.dk/

 

Jeres privatliv er beskyttet i Studietube. Informationerne videresælges ikke. I kan læse betingelserne her https://www.studietube.dk/terms